Blog Tekintse meg cikkeinket!

Az AquaClean technológiájú ülőgarnitúra

Az AquaClean technológiájú ülőgarnitúra

Hihetetlen megkönnyebbülés, amikor a gyerekek leöntik, vagy éppen mi felnőttek leöntjük a bútorszövetet valami étellel vagy itallal és nem kidobni vagy áthúzni kell az egész kanapét, hanem pillanatok alatt könnyedén eltávolíthatjuk a nem kívánatos foltokat a kanapéról.

​Néhány éve piacra dobták az úgynevezett „könnyen” tisztítható, lemosható bútorszöveteket. Nagy rejtély fedi ezeket a szöveteket, mert túl sok részletet nem lehet tudni róluk. Most az AquaClean technológiáról tudhatunk meg néhány információt, ezáltal megismerhetjük az előnyeit és a használhatóságát. Ismerje meg új franciaágy akciónkat !

A lemosható szöveteknek az a lényege, hogy a bútorszöveten keletkezett foltokat, szennyeződéseket csupán egy kis víz használatával könnyen lemoshatjuk. Az AquaClean technológiának az előnye, hogy nem a szövet kap valamilyen bevonatot, ami ellenállóvá tenné a szennyeződésekkel szemben, hanem a bútorszövetet alkotó szövetszálak kapnak egy láthatatlan molekuláris bevonatot, így a szennyeződés nem tud beszívódni az bútorszövet belsejébe.

Ennek köszönhetően szinte minden típusú szennyeződés eltávolítható a kanapé szövetéről, legyen az vörösbor, üdítőital, tinta, vér, kávé.

A gyártó azt mondja, hogy még az sem baj, ha nem rögtön távolítjuk el a foltot az ülőgarnitúráról, mert ezt későbbiek folyamán is meg tudjuk tenni. Azt azonban fontos elmondani, hogy ezek a bútorszövetek nem kimoshatók, hanem a rajtuk eset szennyeződés lemosható, könnyen eltávolítható. Tehát nem mosógépben kell kimosni, vagy valamilyen vegyszeres vízzel mosni, mert az könnyen tönkreteheti a bútorszövetet.

A tisztítás folyamata roppant egyszerű. Először egy zsebkendővel, vagy egy darab ronggyal fel kell itatni az ülőgarnitúráról a foltot amennyire, lehet. Utána egy kis vizet kell csepegtetni a szennyeződésre és egy nedvszívó kendővel le kell törölni a szennyeződést az ülőgarnitúráról.

Ezután várjunk néhány másodpercet és a kendővel körkörös irányban törölgessük a foltot. Ezt addig kell ismételgetni, ameddig a folt el nem tűnik. Új gardrobok olcsón.

Eleinte ezeket a bútorszöveteket elég szűk kínálatban lehetett beszerezni, már az anyag típusát tekintve, de ma már hihetetlen széles az anyagok típusának és színének választéka, tehát biztosan mondhatom, hogy mindenki megtalálja a kanapéjára való neki tetsző bútorszövetet.

Most már nem csak modern, egyszínű kanapék, ülőgarnitúrák készülhetnek ezekből a lemosható anyagokból, hanem vannak mintás vagy saját anyagukban mintás bútorszövetek is a kínálatban, tehát az új elemes konyhabútor kedvelői sem panaszkodhatnak.