Blog Tekintse meg cikkeinket!

Milyen matracot válaszunk az új franciaágyunkhoz?

Milyen matracot válaszunk az új franciaágyunkhoz?

Új franciaágy vásárlása során elengedhetetlen választási pont az, hogy az általunk választott franciaágy milyen matraccal van ellátva. Két fő matractípust ajánlunk új franciaágyak vásárlásához. (Ez a két matractípus a legkelendőbb a magyarországi piacon is.) Ezek a matracok a hideghab és az acélrugós matracok.

Az acélrugós matrac önmagában már egy elavult technológiának tűnhet, azonban a gyártók ezt továbbgondolva az új korok igényeire szabva dobták piacra a vastagabb és jobb minőségű acélrugókkal ellátott matracokat, hogy ezek ne szakadjanak ki a helyükről, kiszakítva a huzatot és esetleges sérülést okozhassanak.

Ezek a matracok az új franciaágyakkal együtt vásárolva még mindig a legkedvezőbb árúak, de a gyártóknak sikerült elérni egyfajta minőségi ugrást, ezért mára már felveszik a versenyt a legújabb típusú matracokkal is.

A hideghab matracokról azt kell tudni, hogy az anyagsűrűsége és milyensége a meghatározója, ami azért lényeges, mert nem mindegy, hogy mennyire lélegzik, szellőzik át az anyag, mennyire marad rugalmas, mennyire „keményedik” fel és mennyire marad tartós. Az olcsóbb hideghabmatracokat úgy adják el az új franciaágyakhoz, hogy ezek nagyon kis sűrűségű, ami főleg az anyagválasztásból fakad. Ilyen matracokat nem ajánlunk megvásárolni az új franciaágyakhoz. A „új franciaágy akció” keretein belül a nálunk vásárolt hideg matracok jó minőségű anyagból készültek, ami garantálja a kényelmes franciaágyat.

Vajon miért is jó nekünk ez a hideghab matrac? A válasz roppant egyszerű. Mert gyors „reakcióidővel” felveszik a test teljes alakját, ugyanolyan nyomással, így nem alakulnak ki visszanyomások, nem lesz kényelmetlen a fekvés, nem fog nyomni sehol sem alvás közben. Miután felkeltünk az új franciaágyból és már nem fekszünk, benne akkor a matrac visszanyeri az eredeti formáját, nem maradt benne a „testünk”. Az olcsóbb matracok egy-két év után elgyengülnek, viszkoelasztikus képességeikből vesztenek, és új matrac után kell néznünk.

Ha mégsem tudjuk eldönteni, hogy milyen matracot válasszuk az új franciaágyunkhoz, akkor minden keppen kérjük ki egy hozzáértő segítségét. Vásárlás során érdemes a matracokat kipróbálni, hogy valóban kényelmes-e és megfelel a mi igényeinknek.